Consultancy & Project Management

Het 'her' inrichten en optimaliseren van de supply chain

 

Ons doel is om samen een concurrerende, flexibele, logistieke infrastructuur te ontwikkelen die vraag en aanbod perfect op elkaar aan laat sluiten. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat deze oplossing goed aansluit op de rest van uw organisatie en in kan spelen op eventuele veranderingen.

 

De gevolgen van de coronapandemie hebben de zwakke punten van de globale productie- en toeleveringsketens onderstreept. Daarnaast wordt de wereldwijde impact van grondstoftekorten, handels- oorlogen en klimaatwijzigingen steeds duidelijker, waardoor een flexibele logistieke infrastructuur cruciaal is om klanten te kunnen voorzien in de door hen bestelde producten.   

Ervaren Consultants

Vertrouw op ons team van gespecialiseerde supply chain consultants om je operationele uitdagingen aan te gaan. Wij focussen ons daarbij op het optimaliseren van je dagelijkse operatie, waarbij we ook een positieve ontwikkeling van de marges en klant tevredenheid realiseren. Onze experts combineren logistieke kennis met de kracht van praktijk gerichte oplossingen. Wat is de huidige prestatie van de Supply Chain? Is je inkoopstrategie voor transport gericht op toekomstige ontwikkelingen? De antwoorden op deze vragen en meer, helpen een op maat gemaakte supply chain te realiseren die gericht is op maximaal resultaat en flexibel genoeg om in te springen op toekomstige ontwikkelingen.

Onze Aanpak

Iedere organisatie streeft ernaar de producten en/of diensten sneller, beter en met hogere betrouwbaarheid dan de concurrentie te leveren. Welke processen in de Supply Chain zijn hierbij cruciaal? Hoe kan je organisatie slimmer omgaan met kosten en daarnaast de doorlooptijden verbeteren? Aber Logistics kan je daarbij helpen door te starten met een Quick scan. Dit onderzoek zal inzicht geven in de huidige status van de diverse aspecten van de Supply Chain. Daarna kunnen we gezamenlijk bepalen met welke uitdagingen we als eerste aan de slag gaan!

Onze logistieke en transport diensten

We richten ons op het verbeteren van de marges van onze klanten, door de kosten te verlagen of juist te zorgen voor omzet groei. Onze onafhankelijkheid van leveranciers geeft ons de mogelijkheid om te kijken naar een breed scala aan logistieke en supply chain oplossingen die het beste aansluiten bij de organisatie.

Onze Supply Chain consultancy diensten bevatten:

  • Supply Chain Quick Scan - Een systematische aanpak om inzicht te geven in de status van je processen en toekomstige verbeter punten.
  • Financiële en operationele marktvergelijking - onafhankelijk en neutraal onderzoek gericht op de logistieke operatie en kosten om mogelijkheden tot verlaging van kosten of verhoging van marge te realiseren.
  • Inkoop en contract management - Het begeleiden en/of uitvoeren van volledige inkoop trajecten om de beste oplossingen voor je logistieke services te waarborgen, zowel operationeel als financieel. Hierbij kun je denken aan transport onderhandelingen voor (internationale) pakketservices, zee- en luchtvracht.
  • Voorraad optimalisatie - het uitvoeren van voorraad optimalisatie analyses om je product stromen & cashflow te verbeteren. Waarbij we tegelijkertijd de doorlooptijden verlagen. Voor meer informatie kijk bij onze service: Voorraad en assortiment optimalisatie. 
  • Sustainable logistics - Het verlagen van CO2 uitstoot door gebruik te maken van milieu vriendelijke logistieke (transport) oplossingen.
  • Supply Chain programma - Het identificeren van gaten in je huidige logistieke proces en het zoeken naar oplossingen voor verbeteringen.
  • Warehousing - Het analyseren van uw huidige warehouse lay-out, de productiviteit en effectiviteit, waarbij tegelijkertijd gekeken wordt naar concrete oplossingen.
  • Project management, change management en interim management.