Gezocht Logistiek Medewerker
September 20, 2021

Richard werkt bij Aber Logistics: “Het voelde als thuiskomen.”

 

Een niet mis te verstane opvatting van Richard van Katwijk, sinds maart 2021 werkzaam bij Aber Logistics als Teamleider buitendienst. Een baan die hem goed past, gezien zijn meer dan 20 jaar ervaring in het logistieke vak, waaronder ook enkele jaren als teamleider. Voorheen was hij werkzaam in de elektronica en nu werkt hij in de petrochemie. “Dat is toch wel een hele andere tak van sport,” zegt Richard. Maar aangezien hij erg leergierig is, heeft hij zich dat snel eigen gemaakt: “Ik vind dat als je leidinggevende bent, je moet weten waar je leiding aan geeft, hoe het werkt én wat de gevolgen zijn als iets dan ook niet werkt. Ik blijf elke dag leren. Dat motiveert me ook om dit werk te blijven doen.”

Na ruim 17 jaar van trouwe dienst bij zijn vorige werkgever, was het tijd voor iets nieuws. Hij vond al snel de vacature van Teamleider Buitendienst bij Aber Logistics. De vacature sprak hem aan en hij solliciteerde. Al snel werd hij uitgenodigd om op gesprek te komen. Dat voelde voor hem zo goed, dat het “voelde als thuiskomen: dit is wat ik wil.” Het gesprek liep van beide kanten naar wens en hij mocht aan de slag bij Aber Logistics. “Ik ben binnen de onderneming echt met open armen ontvangen. Dat is echt de bevestiging van het thuiskomen-gevoel wat ik had bij het sollicitatiegesprek.”

 

Focus op verbinding en samenwerking

De uitdagingen die er lagen spraken hem erg aan: “je zit in een productieproces, dus geen dag is hetzelfde. Daarbij is het zaak om een groep op te bouwen. We zijn dan ook heel erg bezig met ontwikkeling, zowel op groeps- als persoonlijk vlak. Daar lag een hele mooie uitdaging. Als teamleider kreeg ik dan ook de taak om de groep als geheel naar elkaar toe te trekken. Ik ben heel erg bezig geweest met de samenwerking.”

Richard geeft op dit moment leiding aan een ploeg van in totaal 23 man. We hebben een dagdienst groep, de mensen die laden/lossen en het dagelijkse logistieke proces behappen. Daarbij er is een groep van negen man die in vijfploegen werkzaam zijn.

 

Taken en verantwoordelijkheden

“Mijn dag begint altijd met het voorbereiden op de komst van mijn collega’s. vervolgens doen we de dagelijkse standup, waarin we de planning voor die dag globaal doornemen. Daarna nemen we de veiligheidsinstructies nog even door en dan waaien de mannen uit over de werkvloer. Verder ben ik bezig met het beantwoorden van mails, factureren en urenregistraties. Ik loop ook veel op de werkvloer, zo kan ik precies zien wat er speelt en kan ik de jongens waar nodig helpen.“

Zelf is Richard dan ook niet te beroerd om zijn teamgenoten met van alles en nog wat te ondersteunen: “We zijn een team en iedereen draagt daar zijn steentje aan bij. En als dat betekent dat ik hen moet helpen om de werkzaamheden op een juiste manier gedaan te krijgen dan vind ik dat gewoon heel prettig om te doen.” Wat heel fijn is binnen de groep is de informele sfeer, we hebben een platte organisatie, wat heel lekker werken is. Iedereen kan gewoon bij elkaar binnen lopen.

Een andere belangrijke verantwoordelijkheid van Richard is de schakel zijn tussen Aber Logistics en de klant, zoals technische dienst, mensen van de productie, wachtchefs en logistiek. “Ik schakel dus ook veel met de klant.”

 

“Flexibel zijn, jezelf uitdagen om te verbeteren en dat samen doen”

Om bij Aber Logistics te werken heb je volgens Richard verschillende eigenschappen nodig: “Wat je nodig hebt om dit werk te kunnen doen is een mate van flexibiliteit, jezelf uitdagen om te verbeteren en dat samen met een groep te doen. Je moet wel een teamspeler zijn, we zoeken dan ook sociale mensen. We hebben een hechte groep, die delen lief en leed met elkaar. Aan einzelgängers hebben we hier niks, daar is ons proces te gecompliceerd voor.” De groepsdynamiek is heel belangrijk.”

 

Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, on the job trainingen en geen dag hetzelfde

Persoonlijke ontwikkeling is bij Aber Logistics ook een belangrijke pijler. Richard: “We hebben hier een grote diversiteit aan activiteiten, dus is het belangrijk dat mensen zich ervoor openstellen om allround te kunnen zijn. Dat betekent dat ze de ene dag op de heftruck kunnen zitten, de andere dag bigbags aan het vullen zijn, de dag erna poeder af aan het tappen zijn en de dag daarop orders klaarzetten.

Natuurlijk zijn er mensen die vaker dezelfde werkzaamheden uitvoeren, maar je moet als organisatie dusdanig flexibel zijn, dat als er iemand uitvalt een ander de werkzaamheden kan overnemen en er geen gat valt in het proces. Ik denk daarbij ook niet dat werknemers zichzelf uitdagen als ze dag in dag uit hetzelfde doen.” Om werknemers daarin te ondersteunen biedt Aber Logistics verschillende on the job trainingen en cursussen aan. Richard: Als werknemers nog geen heftruckcertificaat hebben, dan bieden we dat óók aan. We geven mensen dus de ruimte om zichzelf verder te kunnen ontwikkelen.”

 

Werken bij Aber Logistics?

Interesse om bij Aber Logistics te komen werken? Neem dan gerust contact met ons op via: 0181 – 74 50 85, info@aberlogistics.nl of kijk op onze site voor het volledige vacature aanbod: www.aberlogistics.nl